Θαλάσσια σπορ για όλους!

Τα θαλάσσια σπορ απευθύνονται σε όσους επιζητούν να απολαύσουν το υδάτινο στοιχείο με πιο ενεργητικούς τρόπους. Στο Λασίθι θα βρείτε πολλές οργανωμένες παραλίες που διαθέτουν σχολές θαλάσσιων σπορ και έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν πλήρως τους επισκέπτες αλλά και να τους προσφέρουν απίστευτες εμπειρίες.

Windsurfing, Water ski, Kitesurfing, surfing, wakeboard είναι μερικά από τα θαλάσσια σπορ που μπορείτε να απολαύσετε στις οργανωμένες παραλίες της περιοχής. Το water ski είναι ίσως το πιο παλιό και δημοφιλές θαλάσσιο σπορ. Υπάρχουν αρκετές και καλά οργανωμένες σχολές εκπαίδευσης γι αυτούς που θέλουν να μάθουν, καθώς και η δυνατότητα απλής ενοικίασης σχεδόν σε κάθε οργανωμένη παραλία.

Αρκετά δημοφιλές είναι και το windsurfing (ένα συναρπαστικό άθλημα που συνδυάζει την ιστιοπλοΐα με το surfing) μιας και η Κρήτη εκτός από υδάτινος παράδεισος, είναι γνωστή σε όλους και για τους ανέμους της, που είναι αρκετά ισχυροί όλη τη διάρκεια του χρόνου και κορυφώνονται με τα καλοκαιρινά μελτέμια. Τους ανέμους αυτούς εκμεταλλεύεται και το kitesurfing, το οποίο χρόνο με το χρόνο αποκτά όλο και περισσότερους φίλους αφού εκτός από άκρως θεαματικό, θεωρείται και από τα σχετικά εύκολα αθλήματα για αρχάριους.

Ο Κουρεμένος, δίπλα στο Παλαίκαστρο Σητείας, είναι σίγουρα ο βασιλιάς του αθλήματος στην Κρήτη και ένα από τα πιο γνωστά spot στην Ελλάδα. Εδώ θα βρείτε ότι χρειάζεται ένας λάτρης της ιστιοσανίδας και του kite: ισχυρό άνεμο και εξοπλισμό.

Η ελεύθερη κατάδυση από μεγάλο ύψος, γνωστή ως Cliff Diving, αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα διεθνώς. Μάλιστα, η Κρήτη παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς φιλοξενεί κάθε χρόνο τη διοργάνωση Agios Nikolaos Cliff Diving, όπου οι πιο γνωστοί cliff divers πηδούν από εξέδρα που έχει στηθεί πάνω από τη γραφική λίμνη του Αγίου Νικολάου. Εκτός όμως από τους αθλητές, πολλοί είναι οι επισκέπτες της Κρήτης που αναζητούν παραλίες όπου μπορούν να συνδυάσουν το μπάνιο τους με μερικές βουτιές από βράχια.

Σε πολλές παραλίες μπορείτε να βρείτε προγράμματα καταδύσεων για αρχάριους και εκδρομές με σκάφος για snorkelling ή απλά για διασκέδαση.Υπάρχουν υπέροχες καταδυτικές τοποθεσίες, ιδανικές τόσο για έμπειρους όσο και για άπειρους δύτες, για εκπαίδευση αλλά και για ψυχαγωγία.