Διακοπές για παιδιά: Διακοπές φιλικές προς την οικογένεια και τα παιδιά

Η Κρήτη προσφέρει πληθώρα παραλιών που είναι κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά.

Οι ιδανικές παραλίες για οικογένειες με παιδιά, καλό είναι να πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις που θα παρέχουν το αίσθημα ασφάλειας και θα διευκολύνουν τη ζωή των γονιών.

Τέτοιες παραλίες θεωρούνται οι ρηχές, ήρεμες, απάνεμες και χωρίς κύμα, που έχουν άμμο ή καθόλου πέτρες, ενώ παράλληλα βρίσκονται κοντά σε ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Στο Λασίθι, οι παραλίες κοντά στον Άγιο Νικόλαο και στην Ελούντα θεωρούνται σχεδόν όλες ιδανικές για παιδιά, καθώς είναι καλά κρυμμένες στο μεγάλο κόλπο του Μιραμπέλου. Εξίσου κατάλληλες είναι οι παραλίες του Μακρύγιαλου, του Κουρεμένου και της Χιώνας.

Η μεγάλη πλειοψηφία ξενοδοχείων στο Λασίθι εξασφαλίζουν άνετη διαμονή για οικογένειες αφού είναι πολύ φιλικά προς τα παιδιά. Διαθέτουν ειδικά Club για παιδιά, παιδότοπους, ειδικές πισίνες για παιδιά αλλά και πληθώρα δραστηριοτήτων. Κατόπιν συνεννόησης σε (μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων) παρέχεται και τη δυνατότητα φύλαξης βρεφών ή μικρών παιδιών από εξειδικευμένο προσωπικό, δίνοντας έτσι στους γονείς την ευκαιρία να απολαύσουν και εκείνοι ξέγνοιαστα τις διακοπές τους.