Παραλίες για κάθε γούστο!

Το Λασίθι διαθέτει τις περισσότερες, καθαρότερες και πιο οργανωμένες παραλίες στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ανελλιπώς στις πρώτες 3 θέσεις πανελλαδικά στις γαλάζιες σημαίες (41 για το 2021).

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία παραλιών. Αμμώδεις, από το λεπτό αμμοχάλικο, με βότσαλα κλπ. Εκτός από τις οργανωμένες και καταγεγραμμένες παραλίες, υπάρχουν και πολλοί κρυμμένοι μικροί όρμοι κατά μήκος της ακτογραμμής. Έτσι, είτε θέλετε να απολαύσετε τη θάλασσα σε οργανωμένες και ιδιαίτερα δημοφιλείς παραλίες είτε προτιμάτε ένα ήρεμο μοναχικό κολύμπι σε κάποιο απομονωμένο ορμίσκο. θα βρείτε την παραλία που ταιριάζει στα γούστα σας.

Tο ανατολικότερο άκρο του νησιού κρύβει μερικές από τις ωραιότερες εκπλήξεις για τον επισκέπτη. Οι λευκόχρυσες εξωτικές αμμουδιές των νήσων Χρυσής και Λεύκης ανταμείβουν όποια ταλαιπωρία για να τις προσεγγίσει κάποιος με τα εκδρομικά καραβάκια. Το προστατευόμενο φοινικόδασος στο Βάι και στην Ίτανο αναδίδει άρωμα Αφρικής πάνω στο κύμα, ενώ οι απόμερες παραλίες στις Καρούμπες και στον Ξερόκαμπο αποτελούν τόπο μέθεξης για τον φυσιολάτρη. Το σκληρό πέτρινο τοπίο αλλάζει δραματικά μερικά χιλιόμετρα δυτικότερα, στις γαλήνιες παραλίες κάτω από τις καταπράσινες πευκόφυτες πλαγιές της Θρυπτής. Στην πρωτεύουσα του Λασιθίου, τον Άγιο Νικόλαο, υπάρχουν οι γαλαζοπράσινες παραλίες του Γαργαδόρου, του Ίστρου και της Αμμουδάρας.